Mijn aanbod - BBLC English Courses
444
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-444,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Hoe ik te werk ga

Elke cursus begint met een korte plaatsingstest en een behoefteanalyse. Het is belangrijk dat de doelstellingen realistisch zijn.
Er zijn veel boeken en methoden beschikbaar om Engels te leren. De selectie van het meest geschikte cursusmateriaal hangt af van uw functie, niveau van het Engels, persoonlijke leerstijl, behoeften en doelstellingen. Vaak is het mogelijk om een ​​deel van uw eigen materiaal in een cursus op te nemen.

 

Groepscursussen bestaan ​​alleen uit studenten van hetzelfde bedrijf met vergelijkbare leerbehoeften, niveaus van Engels en doelstellingen.
Om meer persoonlijke aandacht te garanderen, raad ik groepen aan tot maximaal 12 studenten. (20 in examen voorbereidingslessen).

Groepscursussen omvatten veel samenwerkend leren en conversatie. Essentieel hierbij is de ‘funfactor’. Een nieuwe taal leren moet leuk zijn en als je plezier hebt, zul je ontspannen en genieten van de lessen. Dit zal op zijn beurt leiden tot een grotere motivatie om te leren en uiteindelijk tot een meer succesvolle ervaring.

Bekijk de verschillende opties hieronder en aarzel niet om te bellen als u nog vragen heeft.

Cambridge Examen voorbereidingscursussen en workshops

Middelbare scholieren

Voor middelbare scholieren die zich voorbereiden op het afleggen van First (B2), Advanced (C1) or Proficiency (C2) examen. Deze cursussen zijn specifiek examen voorbereidingscursussen en hebben tot doel de studenten vertrouwd te maken met de verschillende onderdelen van het examen dat ze afleggen. De cursussen vinden meestal plaats op school (of via zoom) en zijn voor groepen van 6-20 studenten. De lessen duren doorgaans 90 minuten en vinden gedurende het schooljaar eenmaal per twee weken plaats. De meeste cursussen bestaan ​​uit 15-20 lessen.
[Vanaf 5 uur: € 600, – excl. boek- en examengeld.​]

Alle docenten

Voor docenten op het secundair of tertiair niveau (HBO) die zich voorbereiden op het afleggen van Advanced (C1) of Proficiency (C2) examens. Deze cursussen zijn specifiek examen voorbereidingscursussen en hebben tot doel de docenten vertrouwd te maken met de verschillende onderdelen van het examen dat ze afleggen. Veel van deze leraren zullen hun vakken gaan onderwijzen op TTO-scholen of studeren om leraren Engels te worden. Deze cursussen vinden meestal plaats op de school of hogeschool (of via Zoom) en zijn voor groepen van 4-12 docenten. De lessen duren doorgaans 90 minuten en vinden wekelijks / tweewekelijks plaats gedurende het schooljaar. De meeste cursussen bestaan ​​uit 15-20 lessen.

[vanaf 5 uur: € 500, – excl. boek en examengeld.​]

Docenten Engels

Voor docenten Engels die studenten voorbereiden om Cambridge examens af te leggen (typisch B1-C2). Deze workshops vinden plaats op de school of hogeschool en zijn doorgaans interactieve dagsessies (6 contacturen). De focus ligt doorgaans op specifieke onderdelen van het examen, bijvoorbeeld op de schrijftest op 2 niveaus zoals B2 en C1 of op de spreek- en luistertest op hetzelfde niveau. Dit wordt vooraf bepaald samen met de coördinator op school of hogeschool.

[Volledige dag workshop: vanaf € 720, – inclusief materiaal]

Algemeen Engels

Wilt u uw algemene Engels verbeteren in een of meer van de 4 basistaalvaardigheden (lezen, schrijven, luisteren en spreken)? Wilt u deelnemen aan een Engelse boekenclub of tijdens uw vakantie gewoon zelfverzekerder Engels spreken? Misschien is een algemene cursus Engels wat u zoekt. BBLC kan algemene Engelse lessen aanbieden voor individuen of kleine groepen. De frequentie van de lessen kan net zo flexibel zijn als uw agenda en die van de docent natuurlijk. De lessen duren over het algemeen 1,5 – 2 uur, verdeeld over een aantal dagen / weken.

[Vanaf 5 uur: € 600, – excl. boek.​]

Engels voor specifieke doeleinden

Lesgeven in het Engels

De manier waarop we lesgeven wordt zo vaak gekleurd door onze eigen leerstijlen en culturele achtergronden. Onze ervaringen met en houding ten opzichte van nieuwe technologie in de klas zijn nu natuurlijk ook relevanter dan ooit. Hoe integreren we al deze factoren in het lesgeven in de internationale klas, in een taal die niet de onze is, noch die van de studenten? Deze hybride cursussen (C1/C2) zijn bedoeld om de taalvaardigheid, de spreekvaardigheid en het vertrouwen van docenten te verbeteren, die hun vak in het Engels onderwijzen. Ze zijn ook gericht op het vergroten van de flexibiliteit die van de docent in de internationale klas wordt geëist.

Deze cursussen zijn doorgaans voor 4-10 deelnemers en vinden wekelijks plaats op de hogeschool of universiteit (of via Zoom). De lessen duren vaak 2-3 uur over een periode van 10-12 weken.

[Vanaf 5 uur: € 600, – inclusief de meeste materialen.​

Werken in een Engelstalige omgeving

Degenen die zich voorbereiden op (of werken in) een internationale omgeving kunnen profiteren van een cursus Engels die specifieker is voor hun behoeften, zoals Engels voor HR-personeel, Engels voor ondersteunend personeel of Engels voor zakelijke communicatie. Deze praktische cursussen (B1-C2) hebben tot doel het algemene niveau van het Engels van de deelnemers te verbeteren en ook om meer beroepsspecifieke taal te oefenen zoals telefoneren, informatie geven, problemen oplossen, interviewen, presenteren enz. De inhoud van elke cursus is op maat gemaakt naar de behoeften van de deelnemers. De deelnemers aan een groep zitten normaal gesproken op hetzelfde ERK-niveau.

Deze cursussen zijn doorgaans voor 4-10 deelnemers en vinden wekelijks plaats op de werkplek van de deelnemers. De lessen duren over het algemeen 2 uur over een periode van 10-12 weken. Het materiaal dat in deze cursussen wordt gebruikt, bevat vaak documenten die door de deelnemers zijn verstrekt.

[Vanaf 5 uur: € 600, – excl. cursusboek]

Engels voor Academisch Schrijven

Degenen die studeren of zich voorbereiden om te studeren aan een hogeschool of universiteit, moeten mogelijk in het Engels schrijven. Deze studenten kunnen profiteren van een cursus Engels voor academisch schrijven. Deze cursussen zijn doorgaans voor 4-10 deelnemers en vinden plaats op de hogeschool of universiteit. De lessen duren over het algemeen 2-3 uur over een periode van 10-12 weken. Dit schema kan indien nodig ook intensiever zijn.

[Vanaf 20 uur: € 2400, – excl. cursusboeken]

Engels voor basisschool leerkrachten

Veel Nederlandse basisscholen introduceren nu eerder dan groep 7 Engelse les; sommigen al in groep 1. Deze docenten kunnen baat hebben bij een cursus Engelse Vaardigheid (Eigenvaardigheid). Deze praktijkcursussen zijn voor schoolteams of individuele docenten en vinden plaats op school. De inhoud hangt af van de individuele behoeften van de leerkrachten, maar over het algemeen bieden deze cursussen een balans tussen het verbeteren van de taalvaardigheid, de spreekvaardigheid en het zelfvertrouwen van de leerkrachten en het aanreiken van tools en praktische tips voor de basisschool.

Deze cursussen bestaan ​​doorgaans uit 10 lessen van 1,5 – 2 uur, verdeeld over meerdere weken.

[Vanaf 5 uur: € 600, – inclusief de meeste materialen.​]

Zakelijke Engelse Communicatieve Vaardigheden

Degenen die werken (of zich voorbereiden om te werken) in een Engelssprekende omgeving kunnen baat hebben bij een cursus Engels die specifieker is voor hun behoeften, zoals Engels voor presentaties, internationale bijeenkomsten, sollicitaties enz. De inhoud van elke cursus is op maat gemaakt naar de behoeften van de deelnemers. De deelnemers aan een groep zitten normaal gesproken op hetzelfde ERK-niveau.
Deze cursussen zijn doorgaans voor 4-10 deelnemers en vinden wekelijks plaats op de werkplek van de deelnemers. Deze interactieve lessen duren over het algemeen 2 uur over een periode van 10-12 weken. Het gebruikte materiaal kan documenten bevatten die door de deelnemers zijn verstrekt.

[Vanaf 5 uur: € 600, – inclusief de meeste materialen.​]

In de eerste helft van 2020, tijdens de piek van de COVID-19 crisis, heb ik de cursus Teaching in English C1 gevolgd onder leiding van Helena. Dankzij haar persoonlijke en flexibele aanpak (online lesgeven!) en gevoel voor humor hadden mijn klasgenoten en ik een geweldige tijd en een prettige onderbreking van werkverplichtingen. Naast het verbeteren van mijn taalvaardigheid, bood Helena veel presentatie tips & tricks, waar ik bij elke voorbereiding aan terugdenk.

Dr. Corstiaan den Uil, Cardiologist-Intensivist

Het Taal Opleidingscentrum (LTC) van de Erasmus Universiteit Rotterdam werkt al enkele jaren samen met Helena. We hebben haar ingehuurd voor cursussen Zakelijke communicatieve vaardigheden, cursussen Algemeen Engels, cursussen voor specifieke groepen medewerkers of studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam en voor individuele coachingsessies. Helena combineert veel ervaring en vakkennis met grote flexibiliteit en creativiteit. Ze is een geweldige lerares. Studenten en medewerkers zijn erg blij met haar als docent en scoren hoog bij evaluaties. Voor de LTC is Helena een fijn persoon om mee samen te werken.

Marjon Menten (Head of LTC, Erasmus)