Engels voor specifieke doeleinden - BBLC English Courses
1558
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1558,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Engels voor specifieke doeleinden

Wat betekent ‘Engels voor specifieke doeleinden’?

 

Het woord specifiek heeft betrekking op het specifieke doel om Engels te leren. Heb je Engels nodig om een ​​Cambridge-examen te halen of een bepaalde cursus aan de universiteit te studeren? Werk je in het Engels in een specifiek vakgebied, zoals verpleegkunde?

Wat is het verschil tussen ESP en algemeen Engels?

 

“..In theorie niets, in de praktijk heel veel (Hutchinson, 1987: 53)”.

 

De focus in een cursus Algemeen Engels ligt op communicatie in alledaagse situaties. De focus bij een ESP-cursus ligt op communicatie in jouw specifieke studie- of werksituatie.

De meeste universiteiten in Nederland bieden tegenwoordig bachelor- of mastercursussen aan in zowel het Engels als het Nederlands. Om les te geven in de internationale klas, waar Engels de voertaal is, hebben veel docenten baat bij een cursus Teaching in English.

 

Medewerkers die in verschillende rollen met internationale studenten en collega’s werken, kunnen profiteren van cursussen op maat, zoals Engels voor HR-medewerkers, Engels voor surveillanten en Engels voor ondersteunend personeel.

 

Studenten die zich voorbereiden om in het Engels te schrijven, kunnen profiteren van een cursus Engels voor academisch schrijven.

 

Degenen die zich voorbereiden om in een internationale zakelijke omgeving te werken, kunnen profiteren van een cursus Business English Communications Skills in het Engels.

 

Leraren op de basisschool kunnen baat hebben bij een cursus Engelse vaardigheden (Eigenvaardigheden).

Ik beveel Helena met plezier aan als een geweldige, creatieve, inspirerende docente van "The Better English". Ik heb haar les gevolgd bij een paar EUR-collega's, in de veronderstelling dat het een ontspannend en leuk uurtje zou worden. Ik had gelijk over het plezier. Helena hield ons allemaal scherp (individuele aanpak!) Door interessante uitdagingen te formuleren. En ja, ze blijft zelfs kalm als wij Nederlanders ons voortdurend vergissen in het verleden en heden perfect…. Veel dank, ik heb ervan genoten.

K.Y.MA (Managing Director, Erasmus University College)

Het Taal Opleidingscentrum (LTC) van de Erasmus Universiteit Rotterdam werkt al enkele jaren samen met Helena. We hebben haar ingehuurd voor cursussen Zakelijke communicatieve vaardigheden, cursussen Algemeen Engels, cursussen voor specifieke groepen medewerkers of studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam en voor individuele coachingsessies. Helena combineert veel ervaring en vakkennis met grote flexibiliteit en creativiteit. Ze is een geweldige lerares. Studenten en medewerkers zijn erg blij met haar als docent en scoren haar hoog bij evaluaties. Voor de LTC is Helena een fijn persoon om mee samen te werken.

Marjon Menten (Head of LTC, Erasmus)