Cambridge Engels examen training - BBLC English Courses
Met meer dan 30 jaar ervaring biedt BBLC Engelse cursussen. Van Cambridge examen voorbereidingscursussen en Leraren opleiding tot Algemeen Engels en Academisch schrijven.
1528
home,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1528,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

‘Het is de persoonlijke benadering die het verschil maakt.’

Biografie

Mijn persoonlijke ervaring als leerling op een Montessorischool, gevolgd door mijn opleiding tot ergotherapeute, hebben waarschijnlijk mijn interesse gewekt om mensen te helpen bij het stellen en bereiken van persoonlijke doelen.

Afkomstig uit een familie van leraren en artsen, was het geen verrassing dat ik ervoor koos om een ​​Ergotherapeute te worden. Het was ook slechts een kwestie van tijd voordat ik van baan veranderde en ging lesgeven.

Ik geef sinds 1983 Engelse les als tweede taal in Nederland. Ik heb een goed begrip van de problemen die sprekers van andere talen, met name Nederlandstaligen, tegenkomen bij het leren van Engels.

Opleiding

Ik ben een CELTA-gediplomeerd taaldocent en ik heb de afgelopen 35 jaar de binnenkant van veel kantoren en talencentra in de Randstad gezien. Als ervaren Cambridge English-examinator heb ik ook goede praktische kennis van de CEFR-taalniveaus.

Ik heb mijn opleiding tot Ergotherapeute van onschatbare waarde gevonden in mijn onderwijsloopbaan. Het vermogen om de persoonlijke of werksituatie van de individuele student en de moeilijkheden die hij / zij tegenkomt bij het leren van een andere taal te analyseren en te begrijpen, is essentieel voor het succes van een taalcursus.

meer...

Het is de persoonlijke benadering die het verschil maakt. Deze instelling geldt ook voor mijn werk als vertaler. Persoonlijk contact met de auteur van het document en/of degene die de Engelse versie nodig heeft, verhoogt de klanttevredenheid. Door slechts één vertaler tegelijk aan een document te laten werken, bent u verzekerd van continuïteit in stijl.

Werkwijze

Ik probeer mijn lessen zo boeiend mogelijk te maken door het gebruik van relevante en actuele materialen en technologie. Mijn openheid voor nieuwe ideeën, mijn begrip van de problemen die de leerling tegenkomt, mijn aangeboren gevoel voor humor en mijn nuchtere houding dragen bij aan mijn succes als leraar.

Cambridge Engels – Middelbare scholieren

Voor middelbare scholieren die zich voorbereiden op het First  (B2), Advanced (C1) of Proficiency examen (C2).

Deze cursussen zijn specifiek examenvoorbereidingscursussen en hebben tot doel de studenten vertrouwd te maken met de verschillende onderdelen van het examen dat ze afleggen. De cursussen vinden meestal plaats op school (of via zoom) en zijn voor groepen van 6-20 studenten. De lessen duren doorgaans 60-90 minuten en vinden gedurende het schooljaar eenmaal per twee weken plaats. Gemiddeld bestaat een cursus uit 15-20 lessen.

Cambridge Engels – Alle docenten

Voor docenten die zich voorbereiden op het First (B2), Advanced (C1) of Proficiency (C2) examen.

Deze cursussen zijn specifiek examen voorbereidingscursussen en hebben tot doel de docenten vertrouwd te maken met de verschillende onderdelen van het examen dat ze afleggen. Veel van deze leraren zullen hun vakken gaan geven op TTO-scholen of studeren om leraren Engels te worden. Deze cursussen vinden meestal plaats op de school of hogeschool (of via zoom) en zijn voor groepen van 4-12 docenten. De lessen duren doorgaans 90 minuten en vinden wekelijks of tweewekelijks plaats gedurende het schooljaar. De meeste cursussen bestaan ​​uit 15-20 lessen.

Cambridge Engels – Docenten Engels

Voor leraren Engels die leerlingen voorbereiden op het Cambridge examen (typisch B1-C2).

Deze workshops vinden plaats op de school of hogeschool en zijn doorgaans interactieve dagsessies (6 contacturen). De focus ligt meestal op specifieke onderdelen van het examen, bijvoorbeeld op de schrijftest op 2 niveaus zoals B2 en C1 of op de spreek- en luistertoets op hetzelfde niveau. Dit wordt vooraf samen met de coördinator op de school of hogeschool bepaald.

Algemeen Engels

Voor degenen die hun Algemeen Engels willen verbeteren.

Wilt u uw algemene Engels verbeteren in een of meer van de 4 basistaalvaardigheden (lezen, schrijven, luisteren en spreken)?. Wilt u deelnemen aan een Engelse boekenclub of tijdens uw vakantie gewoon zelfverzekerder Engels spreken? Misschien is een algemene cursus Engels wat u zoekt. BBLC kan algemene Engelse lessen aanbieden voor individuen of kleine groepen. De frequentie van de lessen kan net zo flexibel zijn als uw agenda en die van de docent natuurlijk. De lessen duren doorgaans 1,5 – 2 uur, verdeeld over een aantal dagen of weken.

Lesgeven in het Engels

Voor degenen die lesgeven in een internationale klas

De manier waarop we lesgeven wordt zo vaak gekleurd door onze eigen leerstijlen en culturele achtergronden. Onze ervaringen met en houding ten opzichte van nieuwe technologie in de klas zijn nu natuurlijk ook relevanter dan ooit. Hoe integreren we al deze factoren in het lesgeven in de internationale klas, in een taal die niet de onze is, noch die van de studenten?

meer...

Deze hybride cursussen (C1 / C2) zijn bedoeld om de taalvaardigheid, de spreekvaardigheid en het vertrouwen van docenten te verbeteren, die hun vak in het Engels onderwijzen. Ze zijn ook gericht op het vergroten van de flexibiliteit die van de docent in de internationale klas wordt geëist. Deze cursussen zijn doorgaans voor 4-10 deelnemers en vinden wekelijks plaats op de hogeschool of universiteit (of via Zoom). De lessen duren vaak 2-3 uur gedurende een periode van 10-12 weken.

Engels voor studie of werk

Voor degenen die studeren of werken in een Engelssprekende omgeving

Degenen die zich voorbereiden op (of werken in) een internationale omgeving kunnen profiteren van een cursus Engels die specifieker is voor hun behoeften, zoals Engels voor HR-personeel, Engels voor ondersteunend personeel of Engels voor medisch personeel. Deze praktische cursussen (B1-C2) zijn bedoeld om het algemene niveau van het Engels van de deelnemers te verbeteren en tegelijkertijd meer werkspecifieke situaties te oefenen, zoals telefoneren, informatie geven, problemen oplossen, presenteren enz.

meer...

De inhoud van elke cursus wordt op maat gemaakt om aan de behoeften van de deelnemers te voldoen. De deelnemers aan een groep zitten normaal gesproken op hetzelfde CEFR-niveau. Deze cursussen zijn doorgaans voor 4-10 deelnemers en vinden wekelijks plaats op de werkplek van de deelnemers. De lessen duren over het algemeen 2 uur over een periode van 10-12 weken. Het materiaal dat in deze cursussen wordt gebruikt, bevat vaak documenten die door de deelnemers zelf zijn verstrekt.

Engels voor academisch schrijven

Voor studenten die zich voorbereiden om papers in het Engels te schrijven

Degenen die studeren of zich voorbereiden om te studeren aan een hogeschool of universiteit, moeten mogelijk in het Engels schrijven. Deze studenten kunnen profiteren van een cursus Engels voor academisch schrijven. Deze cursussen zijn doorgaans voor 4-10 deelnemers en vinden plaats op de hogeschool of universiteit. De lessen duren over het algemeen 2-3 uur over een periode van 10-12 weken. Dit schema kan zonodig ook intensiever zijn.

Engels voor Nederlandse basisscholen

Voor leerkrachten op Nederlandse basisscholen (VVTO)

Veel Nederlandse basisscholen introduceren Engelse les nu  eerder dan in groep 7; sommige al in groep 1. De leerkrachten kunnen baat hebben bij een cursus Engelse Vaardigheid (Eigenvaardigheid). Deze praktijkcursussen zijn voor schoolteams of individuele leerkrachten en vinden plaats op school. De inhoud hangt af van de individuele behoeften van de leerkrachten, maar over het algemeen bieden deze cursussen een balans tussen het verbeteren van de taalvaardigheid, de spreekvaardigheid en het zelfvertrouwen van de leerkrachten en het aanbieden van tools en praktische tips voor de basisschool. Deze cursussen bestaan ​​doorgaans uit 10 lessen van 1,5 – 2 uur, verdeeld over meerdere weken.

Zakelijk Engels Communicatieve Vaardigheden

Voor degenen die werken of zich voorbereiden om te werken in een internationale zakelijke omgeving

Degenen die werken (of zich voorbereiden om te werken) in een Engelssprekende omgeving kunnen profiteren van een cursus Engels die specifieker is voor hun behoeften, zoals Engels voor presentaties, internationale bijeenkomsten, sollicitatiegesprekken enz. De inhoud van elke cursus is op maat gemaakt naar de behoeften van de deelnemers. De deelnemers aan een groep zitten normaal gesproken op hetzelfde CEFR-niveau. Deze cursussen zijn doorgaans voor 4-10 deelnemers en vinden wekelijks plaats op de werkplek van de deelnemers. Deze praktijklessen duren doorgaans 2 uur over een periode van 10-12 weken. Het materiaal dat in deze cursussen wordt gebruikt, bevat vaak documenten die door de deelnemers zijn verstrekt.

Als professionele personal trainer en taalcoach heeft Helena me uitstekend geholpen om mijn Engelse taalvaardigheid te verbeteren. Ze vertaalde ook mijn boek The Change Maker®️ van het Nederlands naar het Engels met een hoge mate van nauwkeurigheid. Daarnaast deelden we ervaringen over het begeleiden van individuen door een ingrijpend veranderingsproces, zowel persoonlijk als professioneel.

Martin Loeve MBA - Director of Delta Change Management

Helena is echt een 'mensen'-persoon. Als zodanig maakt ze het mensen gemakkelijk om te ontspannen, te leren en te communiceren

Chris Willemsen - Consultant and Trainer in Effective Communication

In de eerste helft van 2020, tijdens de piek van de COVID-19 crisis, heb ik de cursus Teaching in English C1 gevolgd onder leiding van Helena. Dankzij haar persoonlijke en flexibele aanpak (online lesgeven!) en gevoel voor humor hadden mijn klasgenoten en ik een geweldige tijd en een prettige onderbreking van werkverplichtingen. Naast het verbeteren van mijn taalvaardigheid, bood Helena veel presentatie tips & tricks, waar ik bij elke voorbereiding aan terugdenk.

Dr. Corstiaan den Uil, Cardiologist-Intensivist